درد دل پیشکسوتان صنایع دستی با رئیس سازمان میراث فرهنگی

سومین نشست فصلی مدیران سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری با هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی شب گذشته در فضایی صمیمی با حضور دکتر محمد علی نجفی و جمعی از مدیران، معاونان و مشاوران این سازمان برگزار و در این نشست تعدادی از پیشکسوتان صنایع دستی و اساتید دانشگاه به بیان دیدگاه های خود و درد دل صمیمانه با دکتر نجفی پرداختند.
به گزارش مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، در این نشست صمیمی که شب گذشته در سالن آمفی تائر سازمان میراث فرهنگی و با حضور صدها نفر از پیشکسوتان، فعالان و هنرمندان هنرهای سنتی و صنایع دستی برگزار شد حسن بلخاری استاد دانشگاه، حسین زمر شیدی پیشکسوت صنایع دستی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی، غلامحسین فیض الهی هنرمند پیشکسوت در رشته میناسازی و حسین یاوری از فعالان هنرهای سنتی به بیان دیدگاه های خود پرداختند.
اندیشه و حکمت موجود در هنرهای سنتی
حسن بلخاری عضو کارگروه تخصصی هنرهای سنتی در فرهنگستان هنر در این مراسم گفت: نکته بنیادی در تبیین ماهیت هنرهای سنتی وجود دارد و آن اندیشه و حکمت موجود در هنرهای سنتی است چرا که اگر در هر تمدنی هنر جان مایه حکمت و اندیشه را در بطن خود داشته باشد آن هنر می تواند بازتاب هویت، فرهنگ و تمدن این کشور باشد و به این ترتیب ماندگار می شود.
وی ادامه داد: البته در جهان‌بینی سنتی تفاوت ماهوی میان حکمت و هنر وجود ندارد و ما اینها را دو چیز متفاوت نمی‌دانیم چرا که حکمت زمانی که تجسم یابد تبدیل به هنر می‌شود و هنر زمانی که از زبان تجسم فرا گریزد و به متن اندیشه انتزاعی پناه ببرد حکمت می‌شود.
پیشنهادایجاد موزه هنرمندان
حسین زمرشیدی عضو هیئت علمی دانشگاه شهید رجایی و پیشکسوت صنایع دستی نیز در این مراسم در سخنانی با ابراز خرسندی از انتخاب دکتر محمد علی نجفی به عنوان معاون رئیس جمهور ورئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری گفت: با انتخاب دکتر نجفی به ریاست سازمان میراث فرهنگی، امیدواری ها برای توسعه و تقویت هنرهای سنتی و صنایع دستی افزایش یافته است.
وی هم چنین در این مراسم پیشنهاد داد: هر کدام از هنرمندان یک تابلو از آثار خود را بدون چشم‌داشت مادی به موزه ای به نام موزه هنرمند یا موزه بزرگ هنرمندان هدیه کنند تا یاد هنرمندان همیشه زنده بماند.
وی با بیان اینکه موزه ملی ایران سند زنده هویت تاریخی و تمدن ایران زمین است خواستار توجه هرچه بیشتر به موزه داری و آثار و اشیاء گرانسنگ موزه ای در کشور شد.
این استاد هنرمند هم چنین افزود: دنیا ما را ملتی می شناسد که سرشار از هوش و اند یشه هستیم بنابر این با توجه به صنایع دستی و هنرهای سنتی باید این هوش و استعداد خود را به دنیا نشان دهیم.
وی هم چنین به موضوع زر خیز بودن خاک ایران زمین اشاره کرد و افزود: درخواست من این است که در هز شهر یا استان اشیاء مهم تاریخی که هنوز از زیر خاک بیرون آورده نشده اند را کشف و در یک موزه مهم در آن استان نگهداری کنیم.
هنرمندان حمیات می خواهند
غلامعلی فیض‌اللهی یکی دیگر از هنرمندان صنایع دستی که در رشته میناسازی فعالیت دارد نیز در این مراسم در سخنانی با اشاره به وضعیت صنایع دستی در حال حاضر گفت: این وضعیت زیبنده ایران و ایرانی نیست.
وی گفت: به دلیل نداشتن استراتژی صنایع دستی زیبنده ایران و ایرانی نیست و با هر یک از هنرمندانی که صحبت کنیم مشکلات و ضعف‌های زیادی می‌بینید.
این هنرمند اظهار داشت: من مخالف واگذاری صنایع دستی به وزارت صنعت و معدن هستم چرا که برخلاف عده ای که فکر می کنند اگر تصدی‌گری صنایع دستی به دولت سپرده شود مشکل حل می‌شود معتقدم تصدی‌گری دولت در سایر رشته‌ها بتواند کارگشا باشد اما در صنایع دستی این گونه نیست.
وی افزود: هیچ کدام از هنرمندان ادعای پول ندارند بلکه تنها حمایت می‌خواهند.
فیض اللهی در ادامه سخنان خود افزود: کاربردی کردن صنایع دستی با همکاری دانشگاه‌ها، خرید صنایع دستی باکیفیت توسط ادارات و سازمان‌های دولتی و خصوصی، رشد صنایع دستی به سمت کیفیت بالا و مساعدت دولت برای تهیه مواد اولیه، حضور در مراکز فرهنگی سفارتخانه‌ها و برگزاری نمایشگاه‌ها در این اماکن می‌تواند پیشنهاداتی باشد که به رونق صنایع دستی و هنرهای سنتی کشور منجر شود.
باید با زبان صنایع دستی با دنیا حرف زد
در ادامه این نشست حسین یاوری یکی دیگر از فعالان هنرهای سنتی نیزگفت: هنرهای سنتی به لحاظ هویتی و مباحث مربوط به فرهنگ و تمدن هر کدام جایگاهی دارند آنچه که ما می‌توانیم به دنیا تقدیم کنیم هنر و معماری ما است.
وی افزود: ما با اتومبیل و شکلات نمی‌توانیم با دنیا حرف بزنیم و زبان هنر گویاترین زبان است که فرهنگ و تمدن ما را به جهانیان معرفی می‌کند.
یاوری تصریح کرد: تأسیس موزه هنرهای سنتی باید یکی از برنامه‌های بلندمدت باشد ضمن اینکه باید آموزش‌های تخصصی را باید در دستور کار قرار دهیم.
وی ادامه داد: داشتن تصویر دقیقی از وضعیت هنرهای موجود به عنوان برنامه‌ای میان‌مدت باید مورد توجه قرار گیرد.
در پایان این نشست صمیمی ده نفر از پیشکسوتان هنرهای سنتی و صنایع دستی با هداء لوح سپای و تندیس از سوی دکتر نجفی تجلیل شند.
در حاشیه این مراسم گروه هنر و موسیقی نای به سرپرستی محمد صادق اسحاقی نیز به اجرای موسیقی سنتی به شکل زنده پرداخت.
/108


انتهای پیام/

کد خبر 139210181